Natuurcosmetica WAAROM NATUURCOSMETICA?

De meest recente ontdekkingen op cosmeticagebied hebben aangetoond, dat synthetische en niet huideigen stoffen (die voorkomen in bijna alle cosmetische producten), schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid. Bovendien hebben b.v. siliconen, kleur, geurstoffen, paraffine en vaseline eveneens een negatieve invloed. Het één en ander kan leiden tot paraffine verslaving.
Steeds meer mensen kampen met huidproblemen. Uit recent onderzoek van de afdeling dermatologie van het VU Medisch Centrum in Amsterdam blijkt dat maar liefst één op de drie mensen een gevoelige huid heeft en bij één op de tien is er zelfs sprake van een huidallergie, die wordt veroorzaakt door synthetische ingrediënten in huidverzorgingsproducten zoals parfum, paraffine, kleurstoffen en parabenen.

DAAROM NATUURCOSMETICA
Natuurlijke oliën en grondstoffen hebben deze nadelige eigenschappen niet, zijn huideigen en brengen de huid op een natuurlijke manier in balans. Plantaardige werkstoffen uit de schatkamer van de natuur ondersteunen de gezondheid van de huid zonder deze onnodig te belasten. De huid heeft immers de volgende functies:

  • De huid is ons grootste ademhalingsorgaan
  • De huid beschermt ons
  • De huid weerspiegelt onze gezondheid
  • De huid bezit de kracht zichzelf te herstellen
  • De huid is een onmisbare filter en alles wat op de huid komt, kan eventueel in de bloedbaan terecht komen.
  • We moeten dus zorgvuldig omgaan met wat we op onze huid aanbrengen. Daarom is het beter dat we uitsluitend huidverzorgingsproducten gebruiken die zo natuurzuiver zijn dat ze bij wijze van spreken eetbaar zijn’.

WAT JE NIET KUNT ETEN, HOORT OOK NIET OP JE HUID!

Zie: 'paraffineverslaving'