UVA licht HUIDVEROUDERING EN PIGMENTATIE DOOR UVA LICHT

Zonlicht bestaat uit Ultra Violet (UVA en UVB) licht, zichtbaar en infrarood licht. UVA stralen dringen het diepst in de huid door. UVA stralen zijn er alle seizoenen en gaan dwars door glas heen. De vrije radicalen in deze stralen versnellen het verouderingsproces doordat ze de collagene en elastinevezels vernietigen die zorgen voor stevigheid en veerkracht van de huid. Dit wordt zichtbaar rond het 40ste levensjaar. Ook heeft men dan kans op vormen van pigmentatie omdat de melanine niet meer regelmatig wordt aangemaakt.

Dagcrème is geen zonnebrandproduct, daar is het niet voor gemaakt en daar bestaat veel verwarring over. Het beschermt de huid tegen UVA stralen.

Alle Earth·line & Sea·line crèmes bevatten nu buiten antioxidanten een natuurlijke UVA bescherming, die voldoende is om dagelijks de huid nog beter tegen veroudering en pigmentatie te beschermen. Bescherming van de huid tegen UVA stralen kan niet jong genoeg beginnen. Hoe vroeger hoe minder snel de huid zal verouderen.
UVB is verantwoordelijk voor zonverbranding en wordt alleen opgelopen wanneer men de huid te lang en te intensief aan het zonlicht (UVB) blootstelt, zoals op het strand. Gebruik hiervoor een zonnebrandproduct. Voor de huid en de gezondheid geldt in alle gevallen: ZON VEILIG EN MET MATE.