Earth.line Argan Bio Sun Care
 

 

Argan Bio Sun Care

EARTH.LINE ARGAN BIO SUN CARE

LEKKER IN JE VEL MET HET GOEDE VAN DE ZON
Voor veel mensen is er niets heerlijkers dan lekker te ontspannen in de zon. Alles wat leeft heeft zonlicht nodig. Geabsorbeerd door je body, verhoogt zonlicht je gemoedstoestand. Je voelt je vrolijk en zit lekker in je vel. Zonlicht is zeer belangrijk voor de vorming van vitamine D, onmisbaar voor gezonde botten en spieren en het verhoogt je weerstand. Dat is het goede van de zon.

VERSCHIL TUSSEN UVA EN UVB
Daglicht bestaat voornamelijk uit UVA stralen en dringen het diepst in je huid door. UVA stralen zijn er alle seizoenen en gaan dwars door glas heen. De vrije radicalen die ontstaan door deze stralen kunnen je huid beschadigen. Ze versnellen het verouderingsproces waardoor rimpels ontstaan en je huid haar veerkracht verliest.
Zonlicht bestaat uit UVA en UVB licht, maar het meest uit UVB licht. UVB stralen dringen niet diep in je huid, maar blijven aan de oppervlakte. UVB stralen zijn verantwoordelijk voor zonverbranding wanneer je de huid te lang en te intensief aan zonlicht blootstelt.

*Alle Earth.line dagcrèmes bevatten een plantaardig UVA filter, maar geen UVB filter.

ZON VEILIG EN MET MATE
Te veel zonlicht is niet goed voor je huid en je gezondheid. Uitdrogen, veroudering en beschadiging van de huid, zelfs huidkanker kunnen de mogelijke gevolgen zijn. Om veilig van de natuur en van de zon te genieten ben je het beste gebaad met zonbeschermingsproducten uit diezelfde natuur.

EARTH.LINE 100% NATUURLIJKE ARGAN BIO SUN 
biedt optimale bescherming & hydratatie voor een natuurlijk verzorgde en gebruinde huid

  • met minerale & plantaardige UVA/UVB zonnefilters
  • met biologische oliën, kruidenextracten en vitaminen
  • is waterafstotend & allergie getest
  • bevat geen paraffine & parabenen
  • is parfum & proefdiervrij

NATUURLIJKE ZONBESCHERMING
Argan Bio Sun bevat een natuurlijke zonbescherming en geen synthetische bescherming. Deze bestaat uit de mineralen titaandioxide, zinkoxide en plantaardige rode algen samen met de UV beschermende eigenschappen van organic Shea Butter en biologische oliën.

VRIJ VAN NANO
De minerale bescherming is vrij van nanotechnologie. Het blijft op je huid liggen en werkt als een onzichtbaar schild dat UV-stralen reflecteert. Doordat het niet in je huid trekt, maar in de bovenste (dode) hoornlaag blijft beschermt de natuurlijke zonnefilter beter tegen UV-stralen en zonne-irritatie en is veiliger voor je huid en je gezondheid.

BEPERKT ZICHTBARE WITTE WAAS MINERALE FILTER
Door de nieuwste technologieën is het nu mogelijk de witte waas te beperken die titaandioxide achterlaat op de huid. Wel houd je de glans op je huid die nodig is om de UV stralen te reflecteren. Let op: het verschilt per huidtype in hoeverre de witte waas op de huid blijft.

GEEN SYNTHETISCHE FILTERS
Synthetische filters zijn huidbelastend, trekken in je huid en absorberen de UV-straling. Sommigen kunnen in de bloedbaan terecht komen en fototoxische reacties, zoals bultjes, jeuk en andere huidirritatie en allergische reacties veroorzaken.

VRIJE RADICALEN
Een verbrande huid ontstaat door radicalen die onder invloed van UV-straling in de huid worden gevormd en de cellen van de huid kunnen beschadigen. Argan Bio Sun voorkomt dat de UV-straling zodanig in je huid kan doordringen dat er geen radicalen worden gevormd. Daarnaast worden aan Argan Bio Sun antioxidanten toegevoegd, die radicalen neutraliseren, zodat er geen schade kan worden aangericht.

NATUURLIJK VERZORGDE EN GEBRUINDE HUID
Door toevoeging van antioxidanten, Witte thee, vitamine A, C en E, kruidenextracten, hydraterende en voedende biologische oliën en een speciaal anti-pigmentvlekextract worden rimpels, pigmentvlekken en huidveroudering voorkomen en je huid optimaal gehydrateerd en natuurlijk gebruind.

BIOLOGISCHE EN EERLIJKE KWALITEIT
Argan Bio Sun is een 100% natuurlijke zonnebrand met biologische plantaardige ingrediënten naar de normen van de keurmerken BDIH en ICADA voor gezonde natuurcosmetica, gecontroleerd door Ecocontrol. 95% van de plantaardige werkstoffen zijn van biologische teelt afkomstig. Dit verhoogt de kwaliteit en de werkzaamheid van de essentiële grondstoffen.

FAIR TRADE ARGANOLIE
Dit schoonheidswonder uit de natuur staat bekend om haar huidverbeterende eigenschappen. Het hydrateert en voedt je huid optimaal en helpt bij het voorkomen en verminderen van rimpels en pigmentvlekken en houdt de huid soepel en jong.

WATERAFSTOTEND
Argan Bio Sun producten werken direct na het insmeren en zijn waterafstotend, maar het is veiliger als je de huid regelmatig insmeert bij langer verblijf in de zon, na zwemmen en overmatig transpireren.

AFTERSUNADVIES
Na een zonnebad wordt aangeraden je huid te behandelen met Earth.line Argan Bio Bodylotion, Argan Bio Huidolie of  Sea.line Mineral Body Butter.